Projecten

Wij hebben het plan gevat om dit voormalige verenigingsgebouw te verbouwen tot woningen. Het gebouw staat aan de Herenweg 6 te Hoogwoud, veel mensen kennen het nog als Pardoes en Hikiwake. De woningen en buitenruimtes zijn ruim opgezet, door veel ramen hebben we er voor gezorgd dat er van het schitterende uitzicht genoten kan worden.

Deze woning hebben geheel aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Naar onze mening een plaatje geworden, dit soort projecten maak je niet dagelijks mee maar zijn wel de krenten in de pap.

De mensen van het lokale zwembad hebben deze mooie klok weten te bemachtigen. Gezamenlijk met de firma’s Rijkhoff en Klaver hebben wij deze een mooi plekje gegeven vlak bij het zwembad.

Momenteel zijn wij bij deze opdrachtgever bezig met het maken van een aanbouw aan de achtergevel, voordat we hier aan begonnen hebben we een nieuwe schuur in de achtertuin geplaatst. Deze schuur hebben we bij onze werkplaats prefab gebouwd en ter plaatse in elkaar gezet. Op de laatste foto is de aanbouw te zien, deze […]

Voor een opdrachtgever uit Hoorn hebben we deze kelder weer betrokken bij de woning. De kelder was onder de vloer weg gewerkt, doormiddel van een sparing met een beloopbare glasplaat hebben we dit stukje historie weer in het zicht gebracht.

In deze woningen hebben we een inbouwkast gemaakt, voor de deuren / lades hebben we eiken vloerdelen gebruikt. Door de houtnerf en vele knoesten in het hout geeft dit een zeer mooie uitstraling. Ook de badkamer is geheel aangepakt, deze is volledig gestript en weer opgebouwd. Vloer- en wandtegelwerk, een nieuwe douchehoek, verhoogd bad, kast […]

Deze opdrachtgever wilde graag een uitbreiding aan de achterzijde van de woning. Een goede manier om in een bestaande woning meer ruimte te creëren. Het mooie aan dit project is de lichtkoepel die in het dak geplaatst is. Het licht hiervan geeft veel woonplezier.

Voor deze opdrachtgever hebben we dit unieke interieur gemaakt. Het voldoen aan uitdagende plannen is het mooiste van dit project geweest. Het vele gebruik van natuurlijke materialen heeft hier voor het beoogde eindresultaat gezorgd.

In begin 2013 hebben het plan gevat om dit leegstaande pand om te gaan bouwen tot startersappartementen. Dit project hebben we geheel in eigen beheer ontwikkeld / verkocht en verbouwd. In december 2013 zijn de woningen opgeleverd en sindsdien wonen de kopers in een schitterend appartement.

In het hartje van Opmeer hebben wij dit mooie pand gerealiseerd. Twee winkels op de beganegrond en twee luxe woningen op de 1e en 2e verdieping.

Aan de Spanbroekerweg in Spanbroek hebben wij deze mooie notariswoning gebouwd. Het karakteristieke aan deze woning zijn de kozijnen, hanenkammen in het metselwerk en de indrukwekkende entree. In de woning hebben we als afwerking veel hout kunnen gebruiken, met name de kastenwand in de woonkamer en de trap geven het interieur een mooie klassieke uitstraling.

De zomer komt er weer aan, hiervan lekker buiten genieten? Voor onze opdrachtgever hebben we dit dakterras gemaakt. Doormiddel van de openslaande deuren geeft dit een enorm ruimtelijk gevoel. Voor de privacy hebben we een schutting geplaatst, hier hebben we een tuinbank aan vast gemaakt om lekker buiten een glaasje te kunnen gaan drinken.

In 2001/2002 hebben wij deze woning gebouwd, nog steeds een plaatje al zeggen we het zelf. Het komt niet vaak voor dat je een woning met zoveel mooie details mag maken, het maakt niet uit van welke kant je kijkt overal zijn deze terug te vinden.

De bewoners van bovenstaande woning wilde graag beter gebruik kunnen maken van de zolder. Doormiddel van deze dakopbouw hebben we een vernieuwde en ruime zolder gecreëerd. Deze ruimte is als extra slaapkamer in gebruik genomen.

In het winkelcentrum van Opmeer hebben wij dit voormalig bankgebouw aangepast voor een nieuwe gebruiker. de firma Koenis heeft hier haar vernieuwde dierenspeciaalzaak in gevestigd.

De gevels van dit bedrijfspand in Zaandam waren verouderd, de opdrachtgever vond dat het pand toe was aan een nieuw jasje. HB Bouw heeft het pand een geheel nieuw uiterlijk gegeven door deze te bekleden met Red Cedar delen. Een eigentijds uiterlijk wat nog jaren mee kan tot gevolg.

© Copyright - HB Bouw Opmeer